duminică, 14 iunie 2015

Dulceata de flori de salcamIunie este o lună înmiresmată de parfumul florilor de salcâm... câteva seri, am avut privilegiul unor adevărate beții, căci pâlcul de salcâmi de pe costișa din spatele casei ne-a răsfățat din plin.
Am reușit să adunăm câteva flori parfumate, pentru ceai. Bucuria mi-a fost dublată, apoi triplată, căci o bună prietenă mi-a cules micile comori din zone în care salcâmii abundă, astfel că am decis să încerc- pentru prima oară în viață - să captez mireasma în câteva borcănele de dulceață.
M-am inspirat din rețeta Laurei .
Am făcut doar o mică porție, mi-au ieșit 3 borcănele.
Ingrediente:
330 g flori de salcâm
300 ml apă
500 g zahăr
1 lămâie.

Preparare:
Am spălat foarte bine florile de salcâm, desprinse din inflorescență.
Le-am scurs bine, le-am tamponat într-un șervet de bucătărie.
Am pus la fiert apa și zahărul, împreună cu coaja de lămâie (numai partea galbenă) până când s-a legat siropul (picăturile desprinse de pe lingură rămân ca niște bobițe).
După aceea, am scos coaja de lămîie și am adăugat florile de salcâm. Când a început să clocotească din nou, am adăugat zeama unei lămâi și am mai lăsat să fiarbă circa o jumătate de oră, până când s-a legat din nou.
Am turnat-o fierbinte în borcănelele bine spălate și sterilizate în cuptorul încins.
Am închis cu capace, am răsturnat borcanele pentru 5 minute, apoi le-am așezat în poziție normală și le-m ținut peste noapte acoperite.

Un comentariu:

  1. Heeei, ce aroma si ce gust. Face parte din buburiile copilariei. Mama facea si sirop de salcam si de soc.
    Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere