Ingrediente:
Blat:
- 300 g biscuiți digestivi sau cu cacao
- +/- 2 linguri de cacao
- 150 g unt topit
Biscuiții se mărunțesc în robot, se adaugă cacaoa (unora nu le place așa, doresc să simtă gustul clasic al biscuiților!) apoi se mai amestecă cu untul topit, până când capătă consistența nisipului umed.
Se așează pe fundul formei de tort cu inel detașabil, se presează bine și se lasă la rece, până când se întărește.
Jeleul din fructe:
- 750 g fructe de pădure: zmeură, mure, afine, căpșuni, etc
- 150 g zahăr
- 10 g gelatină
- 100 ml apă
Se hidratează gelatina 5-10 minute, în 50 ml apă, apoi se pune pe foc, pentru lichefiere completă, apoi se lasă la răcit.
Fructele de pădure + 150 g zahăr + 100 ml apă se pun pe foc mare, se fier 5-10 minute. Se dau la blender, apoi se pot strecura, dacă vrem să îndepărtăm semințele.
Circa 2/3 din siropul de fructe, se amestecă cu gelatina și se lasă deoparte.
(Circa 1/3 din fructe se adaugă în cremă, după ce se răcesc)
Crema:
- 20 g gelatină
- 50 ml apă
- 150 g zahăr pudră
- 500 g Mascarpone
- 200 ml smântână pentru frișcă
- vanilie
Gelatina se pune la hidratat, 5-10 minute, apoi se pune pe foc mic, amestecând, pentru a se lichefia, după care se lasă la răcit.
Se mixează Mascarpone cu smântâna pentru frișcă și zahărul pudră + vanilie, la viteză mare, circa 5 minute.
Se adaugă 1/3 fructele mixate și răcite + gelatina lichefiată.
Montare:
Peste blatul de biscuiți se toarnă crema și se dă la rece, pentru circa o oră.
Se toarnă jeleul și se mai pot adăuga fructe proaspete, apoi se lasă la frigider peste noapte.
Rețeta este adaptată după cea a Jamilei, căreia îi mulțumesc mult! 😍
Comentarii
Trimiteți un comentariu