Reţeta aceasta este mai mult improvizată, căci eu pun fie ardei simpli, fie ardei tăiaţi, cu ceapă albă.
Dintr-o discuţie cu vara mea din Germania, purtată în vară, când ne-am întâlnit la ţară, la părinţi, am reţinut că ea îi pune aşa. N-am făcut schimb de reţete, pur şi simplu am introdus într-un "sertărel", iar acum am pus-o în practică.
Ingredientele sunt ochiometrice, eu am pus cam aşa:
250 g ardei iuţi
300-400 g ceapă albă
400-500 g gogonele
250 ml oţet
250 ml apă
250 g zahăr
piper boabe
frunze de ţelină
3 linguri sare grunjoasă, fără iod
Preparare:
Am spălat ardeii, i-am curăţat de seminţe şi i-am tăiat rondele.
Ceapa curăţată am tăiat-o feliuţe destul de fine.
Gogonelele bine spălate le-am feliat.
Am amestecat protagonistele într-un lighean, le-am presărat cu 3 linguri de sare şi le-am lăsat aşa, mai bine de o oră.
Lichidul: am dizolvat în apă zahărul, am adăugat oţetul, piperul, ţelina şi am fiert în clocot 15-20 minute.
După ce s-a
Sa vina PRIMAVARA!!! :)))
RăspundețiȘtergereNeam cu Schlumbergera ? ( am cam uitat denumirile in latina :D ) cea rosie e tare frumoasa !
RăspundețiȘtergereDa, un soi de verisori! :))
ȘtergereCea rosie imi place si mie mult.
De exceptie stelutele acestea!
RăspundețiȘtergereAsa-mi par si mie. Astept marea deschidere :)
ȘtergereMinunate florile.Abia astept sa vina primavara.Pup!
RăspundețiȘtergereSi eu astept primavara, dar e inca departe :))
ȘtergereMinunate ! Si ce sanatoase arata ! Daca n-ai verde afara, ai in casa. :)
RăspundețiȘtergereCorect! Afara totu'i alb! :))
ȘtergereCand am vazut titlul ,
RăspundețiȘtergereceva cu ...dopsis,
zic,
ce-o fi oare,
cand deschid ,
pur si simplu m-au dat pe spate,
invidia a inceput sa creasca,
dar lor nu le pasa ,
caci sunt superbe.
Hi-hi-hi, vivat plantele cu flori!
Ștergere